Mijn naam is Anne Broeksma (Almelo, 28 mei 1987) en ik schrijf gedichten en korte verhalen.

Sinds 2009 treed ik regelmatig op met poëzie, in mijn woonplaats Utrecht en daarbuiten. Zo stond ik een aantal keer in het literatuurprogramma van Lowlands en trad ik bijvoorbeeld op bij Festival Mooie Woorden, Dichters in de Prinsentuin, Geen Daden Maar Woorden en Crossing Border. In 2011 stond ik in de landelijke finale van Write Now!, waar jurylid Delphine Lecompte mij aanspoorde door te schrijven. Een tijd lang schreef ik gedichten tijdens nieuwsuitzendingen van Radio 1 ‘Dit is de Dag’ en ik publiceerde werk in o.m. de tijdschriften Het Liegend Konijn, Tirade, Kluger Hans en in verschillende e-zines en bloemlezingen.

Ik ben ook actief als presentator van literaire avonden of andere culturele evenementen (zie: Kamerplant Producties). Ik ben de vaste presentator van de U-slam, de maandelijkse poetryslam van Het Literatuurhuis in Utrecht, maar presenteerde bijvoorbeeld ook bij het Fair Fashion Festival, Culturele Zondagen en het Media Art Flow Festival. Daarnaast werk ik soms mee aan poëzieprojecten op scholen, als workshopdocent en presentator.

Op 30 augustus 2014 debuteerde ik bij Uitgeverij Atlas Contact met de bundel Regen kosmos kamerplant. In de herfst volgden veel recensies, interviews en optredens (zie link). Momenteel werk ik aan mijn tweede bundel, waarvoor ik in mei 2015 het C.C.S. Crone Stipendium van de Gemeente Utrecht ontving, om de publicatie mogelijk te maken.

Als je meer over mijn poëzie wilt lezen kun je hier terecht. De pagina’s Gedichten en Optredens worden regelmatig ge-update. Mijn columns en verhalen verschijnen op verschillende websites, maar ik verzamel ze op mijn Blog.

Heb je een vraag? Stuur me een berichie.